Έκδοση νέου προσωπικού πιστοποιητικού Class B

Περιγραφή

Οι οδηγίες που ακολουθούν αφορούν σε έκδοση πιστοποιητικού Class B. Για να αποκτήσετε προσωπικό ψηφιακό πιστοποιητικό της κατηγορίας Class A θα πρέπει να κλείσετε ραντεβού με το Τμήμα Δικτυακών και Υπολογιστικών Υποδομών. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο.

Αρχικά, συνδεθείτε την ιστοσελίδα http://ca.upatras.gr/ και κάντε αναζήτηση με βάση το email σας ώστε να ελέγξετε αν διαθέτετε ενεργό προσωπικό πιστοποιητικό.

Δεν μπορείτε να εκδώσετε νέο πιστοποιητικό αν υπάρχει ενεργό και απομένουν πάνω από 15 ημέρες για τη λήξη του. Αν θέλετε να εκδώσετε νέο επειδή το έχετε χάσει (π.χ. κάνατε format στον υπολογιστή σας) θα πρέπει να προχωρήσετε σε ανάκλησή του και στη συνέχεια να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα έκδοσης νέου. Αν βρίσκεται εγκατεστημένο σε άλλον υπολογιστή σας όπου έχετε πρόσβαση μπορείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες εξαγωγής (IE, Chrome, Firefox) και στην συνέχεια τις οδηγίες εισαγωγής (ΙΕ, Firefox) του σε άλλον υπολογιστή αντί να κάνετε ανάκλησή του και αίτηση για νέο.

Διαδικασία

1 Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://ca.upatras.gr/secure/issue_user.php  απο Microsoft Edge (όχι Μοzilla Firefox ή Google Chrome) και πληκτρολογήστε το email, το όνομα και το επίθετο σας σε λατινικούς χαρακτήρες.

2 Στο επόμενο βήμα πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης του Ιδρυματικού σας λογαριασμού και πατήστε Σύνδεση.

3 Στο πεδίο Private key, εισάγετε έναν κωδικό για το ιδιωτικό σας κλειδί, και πατήστε save private key.

4 Στο πεδίο Identity upload επιλέξτε Browse (1) και ανεβάστε την αστυνομική σας ταυτότητα σε μορφή pdf ή jpg.
Στη συνέχεια επιλέξτε S/MIME + eSignature (2) και τέλος επιλέξτε Request (3) για να ολοκληρώσετε την διαδικασία αίτησης πιστοποιητικού.

Αποδοχή Πιστοποιητικού

1Όταν το πιστοποιητικό σας ελεγχθεί και ενεργοποιηθεί από το Τμήμα Δικτύων θα λάβετε σχετικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τον σύνδεσμο παραλαβής.

2 Στη σελίδα που θα δρομολογηθείτε πατήστε I accept and want to retrieve my certificate.

3Στη συνέχεια πληκτρολογήστε τον κωδικό του προσωπικού σας κλειδιού που δημιουργήσατε στο προηγούμενο βήμα και πατήστε Unlock private key.

4Τέλος επιλέξτε download certificate & private key για να κατεβάστε το πιστοποιητικό σας τοπικά στον υπολογιστή σας.

Εγκατάσταση πιστοποιητικού σε Windows

1 Για να εγκαταστήσετε το πιστοποιητικό που εκδώσατε σε υπολογιστή με λειτουργικό windows θα πρέπει να έχετε το αρχείο της μορφής p12 που κατεβάσατε στο προηγούμενο βήμα και στην συνέχεια να ακολουθήστε τις οδηγίες του παρακάτω οδηγού.