Προφορική εξ αποστάσεων εξέταση με το MS Teams

Κατάλληλο για : Προφορική εξέταση μέχρι 49 άτομα
Απαιτούμενα εργαλεία : MS Teams

Περιγραφή

Το συγκεκριμένο σενάριο είναι κατάλληλο για προφορική εξέταση σε μικρές ή μεσαίες ομάδες. Παρουσιάζει μεγάλη ευκολία καθώς δεν χρειάζεται καμία προεργασία για δημιουργία Links και δικαιώματα στους φοιτητές παρά μόνο η εύρεση των φοιτητών που πρέπει να εξεταστούν μέσω του σχετικού πεδίου. Η οπτικοακουστική επαφή βοηθάει ως ένα βαθμό τη διαφάνεια της διαδικασίας αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι ο φοιτητής δεν ηχογραφεί ή δεν βιντεοσκοπεί τη διαδικασία ή ότι βρίσκεται μόνος του στο χώρο.
Θέλει προσοχή γιατί δίνει τη δυνατότητα καταγραφής της εξέτασης από τον φοιτητή με το πάτημα ενός μόνο κουμπιού, αλλά σε κάθε περίπτωση ο καθηγητής ενημερώνεται με σχετική ξεκάθαρη ένδειξη.

*Υπάρχουν και άλλες δυνατότητες εξέτασης με τα εργαλεία Ομάδες και Κανάλια του MS Teams, αλλά προτιμούμε να μην τις αναφέρουμε λόγω πολυπλοκότητας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την ομάδα υποστήριξης για λεπτομέρειες.

Εγκατάσταση Λογισμικού

Αν έχετε εγκαταστήσει τη σουίτα Office365 Education από το Πανεπιστήμιο, τότε η εφαρμογή είναι ήδη εγκατεστημένη στον υπολογιστή σας και μπορείτε να την βρείτε με αναζήτηση στο μενού Έναρξη. Εναλλακτικά μπορείτε να την κατεβάσετε από τον παρακάτω σύνδεσμο.

Αφού εγκαταστήσετε την εφαρμογή ανοίξτε την και πληκτρολογήστε το email σας της μορφής (username@upatras.gr). Προσοχή θέλει ολόκληρο το email μαζί με το @upatras.gr.

Στη συνέχεια εισαγάγετε τα στοιχεία του ιδρυματικού σας λογαριασμού Upnet ID και πατήστε σύνδεση.

Διαδικασία Εξέτασης

1Αφού συνδεθείτε στην εφαρμογή πατήστε το εικονίδιο new chat και προσθέστε τον πρώτο φοιτητή που θέλετε να εξετάσετε συμπληρώνοντας το όνομα του ή το email του.

Στην συνέχεια να προσθέσετε και περισσότερους από ένα φοιτητές απλά συμπληρώνοντας δίπλα τα ονόματά τους όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα. Είναι απαραίτητο στην προφορική εξ αποστάσεως εξέταση να συμμετέχει στην εικονική αίθουσα τουλάχιστον ένας ακόμα φοιτητής ή επιτηρητής για λόγους διαφάνειας.

2Αφού επιλέξετε τους φοιτητές που θέλετε να καλέσετε πατήστε Enter ώστε να ανοίξει το προσωπικό chat. Στη συνέχεια πατήστε το κουμπί της κάμερας πάνω δεξιά ώστε να ξεκινήσει η βιντεοκλήση. Οι φοιτητές θα πρέπει να έχουν ενημερωθεί με ανακοίνωση στο eclass ώστε να είναι συνδεδεμένοι στην πλατφόρμα. Για οδηγίες μπορείτε να τους δώσετε το παρακάτω link https://www.upnet.gr/e-manuals/teams-students/

Ο παραπάνω οδηγός εξέτασης αποτελεί πρόταση της ομάδας υποστήριξης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του Τμήματος Δικτύων, και σε καμία περίπτωση δεν είναι δεσμευτική για τους διδάσκοντες.