Ακολουθήστε επακριβώς τα βήματα Α και Β:

Α). Πριν από τη σύνδεση, την πρώτη φορά μόνο, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία eduroam. Πηγαίνετε στη σελίδα https://mussa.upnet.gr/user –> Ο λογαριασμός μου –> Οι υπηρεσίες μου –> Ασύρματο Δίκτυο Πρόσβασης / EduRoam) : ΟΝ (εισάγετε τον κωδικό σας) –> Αποθήκευση αλλαγών.

Β). Για τη σύνδεση μέσω του eduroam CAT, ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Ανοίξτε τη σελίδα https://cat.eduroam.org και πατήστε το κουμπί με τίτλο “eduroam user: download your eduroam installer”. Από τη λίστα των ιδρυμάτων επιλέξτε “University of Patras” και κατεβάστε τον installer που αντιστοιχεί στο λειτουργικό σας σύστημα (π.χ. MS Windows 7).

Σημείωση: Για να κατεβάσετε τον installer θα πρέπει αρχικά να συνδεθείτε σε άλλο ασύρματο/ενσύρματο δίκτυο ή να χρησιμοποιήσετε έναν άλλο υπολογιστή με σύνδεση στο internet. Καλό θα ήταν να αποθηκεύσετε τον installer γιατί είναι πιθανό να τον ξανά χρειαστείτε.

Σημείωση: Είναι πιθανό ορισμένα antivirus (π.χ. Norton Internet Security) να θεωρήσουν λανθασμένα τον installer κακόβουλο λογισμικό, και να μην επιτρέψουν το κατέβασμα ή/και την εκτέλεσή του. Σ’ αυτή την περίπτωση ρυθμίστε κατάλληλα το antivirus, ή απενεργοποιήστε το μέχρι να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση.

  1. Μεταφέρετε και εγκαταστήστε τον installer στην συσκευή από την οποία θέλετε να συνδεθείτε και, αν σας ζητηθεί, αποδεχθείτε την εισαγωγή των πιστοποιητικών ρίζας. Όταν ζητηθούν τα στοιχεία του λογαριασμού σας, εισάγετε το όνομα χρήστη με επίθημα @upatras.gr π.χ. αν το όνομα χρήστη είναι “user1234”, εισάγετε: “user1234@upatras.gr” (το ίδιο ισχύει και για τους προπτυχιακούς φοιτητές)
  2. Μετά την εγκατάσταση του installer, αν δεν έχετε ήδη συνδεθεί αυτόματα, επιλέξτε από τη λίστα των ασύρματων δικτύων το eduroam (εφόσον στο σημείο που βρίσκεστε υπάρχει κάλυψη) και συνδεθείτε εισάγοντας πάλι το όνομα χρήστη με επίθημα @upatras.gr. Εφόσον τελικά η σύνδεση είναι επιτυχής, θα μπορείτε να συνδέεστε αυτόματα οπουδήποτε βλέπετε το δίκτυο eduroam (στο Πανεπιστήμιο Πατρών και σε οποιοδήποτε ίδρυμα/μέλος της ομοσπονδίας eduroam παγκοσμίως)