Φοιτητές

Το Upnet παρέχει στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών ένα σύνολο υπηρεσιών ώστε να διευκολύνει την εκπαιδευτική τους δραστηριότητα.

Οι περισσότερες από αυτές τις υπηρεσίες απαιτούν τη χρήση του Ιδρυματικού Λογαριασμού που ονομάζουμε Upnet ID.  Εξυπηρετούνται όλες οι κατηγορίες φοιτητών  προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί, διδακτορικοί και erasmus.
Δες παρακάτω τις υπηρεσίες που σου προσφέρονται από το Upnet καθώς και από συνεργαζόμενους φορείς.

Δημοφιλείς Υπηρεσίες

Σύντομες οδηγίες

Θα τον λάβεις από την γραμματεία σου κατά την εγγραφή στου στο τμήμα. Κατά την παραλαβή όλες οι υπηρεσίες, πλην της ηλεκτρονικής γραμματείας είναι ενεργοποιημένες και δεν απαιτείται η προσέλευση σου στο Τμήμα Δικτύων για ενεργοποίηση.

Το Upnet ID σου έχει την μορφή up(7ψίφιος αριθμός μητρώου) πχ. up9999999 και συνοδεύετε και από έναν κωδικό πρόσβασης που είναι κοινός για όλες τις υπηρεσίες του Πανεπιστημίου.

Θα πρέπει να ακολουθήσεις τις οδηγίες που περιγράφονται στο παρακάτω εγχειρίδιο. Θα ζητηθεί το email επικοινωνίας που είχες δηλώσει κατά την εγγραφή σου στο τμήμα.
Αν θέλεις να αλλάξεις το email επικοινωνίας μπορείς να το κάνεις από το περιβάλλον της ηλεκτρονικής γραμματείας.
Αν δεν έχεις δηλώσει email επικοινωνίας και έχεις ξεχάσει τον κωδικό σου θα πρέπει να περάσεις από τα γραφεία του UPnet αυτοπροσώπως για την ανάκτηση του κωδικού σου.

Η δήλωση μαθημάτων γίνεται από την Υπηρεσία Ηλεκτρονικής Γραμματείας (Progress) στις ημερομηνίες που ανακοινώνονται στην αρχή κάθε εξαμήνου.

Σαν φοιτητής του Πανεπιστημίου Πατρών δικαιούσαι να κατεβάσεις αυθεντικά Windows και Office. Μπορείς να δεις αναλυτικά όλα τα λογισμικά που διαθέτει το Πανεπιστήμιο Πατρών για τους φοιτητές στην σελίδα της διάθεσης λογισμικού.

Θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις την υπηρεσία Εικονικό Ιδιωτικό Δίκτυο (VPN). Με την υπηρεσία VPN αναγνωρίζεσαι σαν να είσαι μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου και να χρησιμοποιείς το τοπικό δίκτυο.

Ειδικά για τις πηγές που συμμετέχουν στην Υποδομή Ταυτοποίησης και Εξουσιοδότησης του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (HEAL-LINK), έχεις πρόσβαση κάνοντας απλά χρήση του Upnet ID σου. Επιλέγεις Sign in –>Other Institution–>GRNET AAI Federation (Greece)–>Πανεπιστήμιο Πάτρας

Στην Πλατφόρμα Ασύγχρονη Τηλεκπαίδευση (Eclass) μπορείς να βρεις υλικό για τα μαθήματα που παρακολουθείς καθώς και πολλά βίντεο με διαλέξεις των καθηγητών σου.

Για οποιοδήποτε πρόβλημα πρόσβασης στις υπηρεσίες του Upnet μπορείς να στείλεις email στο helpdesk@upatras.gr

Για προβλήματα σε θέματα ηλεκτρονικής γραμματείας μπορείς να υποβάλεις το αίτημα σου στην πλατφόρμα http://alma.upatras.gr/

Όλες οι υπηρεσίες προς φοιτητές

Συχνές Ερωτήσεις

Στις ενότητα συχνές ερωτήσεις μπορείς να βρεις απαντήσεις στα ερωτήματά σου σχετικά με τις υπηρεσίες του Upnet.

Εγχειρίδια

Μπορείς να συμβουλευτείς ένα από τα διαθέσιμα εγχειρίδια για καλύτερη χρήση των υπηρεσιών του Upnet.