1. Επισκεφτείτε το Σύστημα Διαχείριση Λογαριασμού Mussa και επιλέξτε «Ξεχάσατε τον κωδικό σας;».

2. Στην πρώτη φόρμα συμπληρώνετε το username του UPnet ID που σας έχει δοθεί από το UPnet, καθώς και τους χαρακτήρες που εμφανίζονται στην εικόνα (captcha).

3. Εάν υπάρχει αποθηκευμένο e-mail επικοινωνίας για το Upnet ID σας, εμφανίζεται η δεύτερη φόρμα. Στη φόρμα αυτή,θα πρέπει να συμπληρώσετε το e-mail επικοινωνίας (αυτό που εμφανίζεται με «κρυμμένους» κάποιους χαρακτήρες, πχ. va**********@gmail.com).

Σε περίπτωση που δεν έχετε δηλώσει e-mail επικοινωνίας δεν μπορεί να συνεχιστεί η διαδικασία και θα πρέπει να περάσετε από τα γραφεία του UPnet αυτοπροσώπως για την ανάκτηση του κωδικού σας.

4. Αμέσως μετά την υποβολή της φόρμας, θα σας σταλεί στο e-mail επικοινωνίας ένα e-mail με οδηγίες για το πώς θα ανακτήσετε τον κωδικό σας και θα εμφανιστεί στην οθόνη σας ένα μήνυμα επιτυχίας με τίτλο «Επιτυχής αποστολή του e-mail»
Στο e-mail, το οποίο έχει θέμα «[UPnet MUSSA] – Ανάκτηση νέου Κωδικού Πρόσβασης στις υπηρεσίες τηλεματικής του UPnet και των συνεργαζόμενων φορέων» και αποστολέα το «UPnet helpdesk <helpdesk@upnet.gr>», αναφέρεται μεταξύ άλλων ο σύνδεσμος (link) στον οποίο θα πρέπει να κάνετε κλικ, για να ολοκληρώσετε την διαδικασία.

5.  Κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο, θα σας εμφανιστεί ο νέος σας κωδικός πρόσβασης.

Συχνές Ερωτήσεις

Σε περίπτωση που το e-mail δεν εμφανίζεται στον φάκελο «Εισερχόμενα», υπάρχει περίπτωση να έχει αποθηκευτεί στον φάκελο «Ανεπιθύμητα».
Προσοχή! Θα πρέπει να αντιγράψετε σωστά τον σύνδεσμο στο πρόγραμμα πλοήγησης που χρησιμοποιείτε (σε περίπτωση που δεν μπορείτε να κάνετε κλικ στον σύνδεσμο). Διαφορετικά, δεν θα μπορείτε να συνεχίσετε τη διαδικασία.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε αντιγράψει σωστά τον σύνδεσμο στο πρόγραμμα πλοήγησης που χρησιμοποιείτε (σε περίπτωση που δεν μπορείτε να κάνετε κλικ στο σύνδεσμο).

Επίσης για λόγους ασφαλείας ο σύνδεσμος έχει ισχύ για μία ημέρα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μία μόνο φορά. Μετά το πέρας της ημέρας θα χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία.

Αν έχετε πρόσβαση στην εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Γραμματείας έχετε δηλώσετε εκεί e-mail επικοινωνίας. Εάν δεν το έχετε κάνει ή εάν επιθυμείτε να αλλάξετε αυτό που υπάρχει αποθηκευμένο για το λογαριασμό σας. Επιλέξτε Καρτέλα Φοιτητή –> Επεξεργασία –> Αποθήκευση Αφού δηλώσετε e-mail επικοινωνίας, μπορείτε πλέον να πραγματοποιήσετε ανάκτηση κωδικού πρόσβασης από την εφαρμογή MUSSA. Για τα υπόλοιπα μέλη του Πανεπιστημίου Πατρών, το e-mail επικοινωνίας που υπάρχει αποθηκευμένο, είναι αυτό που είχαν δηλώσει οι ίδιοι κατά την συμπλήρωση της αίτησης λογαριασμού Upnet ID

Ο νέος κωδικός πρόσβασης ισχύει για όλες τις υπηρεσίες τηλεματικής του UPnet και των συνεργαζόμενων φορέων.
Θα πρέπει να αποθηκεύσετε σε ένα ασφαλές σημείο το νέο σας κωδικό και μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε για να συνδεθείτε στην εφαρμογή MUSSA ή όπως ειπώθηκε παραπάνω, σε οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία τηλεματικής του UPnet και των συνεργαζόμενων φορέων.

Επίσης, μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό σας, με τη διαδικασία που αναφέρεται στην ιστοσελίδα https://www.upnet.gr/upnetid/, στην ενότητα «Διαχείριση λογαριασμού – Εγχειρίδια».