Ασύρματο Δίκτυο

Σύνδεση στο διεθνές ασύρματο δίκτυο eduroam

Το UPnet αναγνωρίζοντας την ανάγκη για ασφαλή ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο και στις υπηρεσίες τηλεματικής του Πανεπιστημίου Πατρών από εσωτερικoύς αλλά και εξωτερικούς χώρους της Πανεπιστημιούπολης και λαμβάνοντας υπόψη ζητήματα προστασίας της δημόσιας υγείας από την έκθεση του κοινού σε εκπομπές ραδιοσυχνοτήτων, έχει σχεδιάσει και προχωρά στην ανάπτυξη υπηρεσίας Ασύρματου Δικτύου Πρόσβασης.

  • eduroam -Ρυθμίστε το μία φορά και αποκτήστε πρόσβαση για πάντα όταν βρίσκεστε σε οποιοδήποτε ίδρυμα που συμμετέχει στην υποδομή.
  • Upatras Guest – Δίκτυο για επισκέπτες του Ιδρύματος με ημερήσια πρόσβαση μέσω SMS

Για την χρήση του δικτύου Eduroam πρέπει να διαθέτετε:

  • Ενεργό λογαριασμό Upnet ID.
  • Συσκευή με ασύρματη (WiFi) κάρτα δικτύου.
  • Να βρίσκεστε εντός της εμβέλειας των σημείων πρόσβασης (access points) του ασύρματου δικτύου.

Για την χρήση του δικτύου Upatras Guest πρέπει να διαθέτετε:

  • Ενεργό ελληνικό τηλεφωνικό αριθμό.
  • Συσκευή με ασύρματη (WiFi) κάρτα δικτύου.
  • Να βρίσκεστε εντός της εμβέλειας των σημείων πρόσβασης (access points) του ασύρματου δικτύου.
To eduroam είναι ένα διεθνές δίκτυο περιαγωγής (roaming) ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο, το οποίο αναπτύχθηκε για την διεθνή ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότηταΔιασυνδέει ένα πλήθος απο ακαδημαικά ιδρύματα και προσφέρει δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Χρήστες από όλη την Ευρώπη έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν τα ιδρύματα μέσω της υποδομής του eduroam. Έτσι χρήστες που επισκέπτονται άλλα ιδρύματα στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό τα οποία είναι μέλη της υπηρεσίας eduroam, μπορούν να χρησιμοποιήσουν δωρεάν την πρόσβαση στο διαδίκτυο κάνοντας χρήση των κωδικών που τους διαθέτει το ίδρυμα τους.Το eduroam μέσω της πολιτικής του, εξασφαλίζει την ασφαλή μετάδοση των δεδομένων του χρήστη και προσδιορίζει ένα πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των ιδρυμάτων, που ευννοεί την ανταλλαγή υπηρεσιών και διευκολύνει τους χρήστες όταν αυτοί βρίσκονται σε ξένα ιδρύματα.
For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Πολιτική ιδιωτικότητας.
I Accept

Όταν ένα μέλος του Πανεπιστημίου Πατρών επισκεφτεί ένα ξένο ίδρυμα που συμμετέχει στο eduroam (https://www.eduroam.org/?p=where), μπορεί να έχει πρόσβαση στο internet χρησιμοποιώντας τον προσωπικό του λογαριασμό από το Πανεπιστήμιο Πατρών (UPnet ID). Επίσης οι επισκέπτες στο Πανεπιστήμιο Πατρών, από ξένα ιδρύματα που συμμετέχουν στο eduroam, μπορούν να συνδεθούν στο internet χρησιμοποιώντας τους κωδικούς από το ίδρυμά τους. Η πρόσβαση στο internet μέσω του eduroam είναι εφικτή για όλα τα laptop, tablet, έξυπνα τηλέφωνα κλπ., και είναι ασφαλής, χωρίς περιορισμούς